Bílý cukr

17. března 2017 v 20:42 |  "ZLÉ" potraviny
Shrnu negativa cukru. A věřte nebo ne, všichni ho jíme moc. Všichni kteří se stravují na dnešní poměry "normálně"... Cukr je i ve slaném pečivu (kvasnice potřebují cukr aby pečivo nakynulo). Je prostě všude, i tam kde by jste ho nečekali.

Proč nejíst sladkosti?
  • Většina sladkostí netvoří jen cukr, ale taky velké množství (nekvalitního) tuku!
  • Je to převážně smíchaný cukr s tukem a kapkou dalších ingrediencí ("ideálně" se škodlivými éčky. Proč asi má čokoláda tak dlouhou trvanlivost i v běžné pokojové teplotě?)
  • Pokud energii z cukru nevyužijeme (sportem), promění se v tuk - běžná vlastnost rychlých cukrů, proto se nejí ovoce a sladké večer, nestihneme vydat tu přijatou energii.
  • V samotném cukru nejsou ŽÁDNÉ prospěšné živiny, vitamíny ani minerály

Zdravotní rizika nadměrné konzumace cukru:
  • CUKR=ZÁVISLOST=OBEZITA=CUKROVKA
  • ZHORŠUJE PAMĚŤ A SCHOPNOST UČIT SE
  • ZUBNÍ KAZ - Cukr nekazí zuby jen zvenčí. Cukr si bere z těla vápník (stručně napsáno) a to pak škodí zubům a kostem.
  • UCPÁVÁNÍ CÉV=NEMOCI SRDCE. VYSOKÝ CHOLESTEROL je u nás největším zabijákem!
  • ASTMA A PLICNÍ NEMOCI (studie z roku 2012)
  • VYŠŠÍ VÝSKYT STŘEVNÍCH ZÁNĚTŮ
  • CUKR JE POTRAVA PRO RAKOVINNÉ BUŇKY
  • RYCHLEJŠÍ STÁRNUTÍ POKOŽKY (cukr si bere kolagen z těla)

Cukrová tvář
Závislost na cukru prozrazují vrásky a linky na čele, povislé váčky pod očima, boláky. Kůže může být nezdravě tenká, bledá až šedá a obočí má sklon mizet.
Prudké výkyvy hladiny inzulinu zatěžují nadledvinky, které ovlivňují jak obočí roste.

Výsledek obrázku pro sugar face
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama